GÜNDEM 20 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- YJA Star Komutanlarından Berfin Nurhak, zafer inancı güçlü olan eylem, kişilik ve duruşu; tarih, siyasi ve cins bilinciyle fedailiği bütünleştiren Bêritan çizgisinin, kadın ordulaşmasının temel perspektiflerinden olduğunu söyledi.

- Geçen sene bütçenin dörtte birine yakınının savaş harcamalarına gittiğini belirten HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu, iktidarın bu seneki tercihinin de savaş bütçesi olduğunu söyledi.

- Kayyum gaspları, OHAL uygulamaları, 15 günde bir yenilenen yasaklar, tüm Hakkari coğrafyasını adeta kapalı cezaevine çeviren Türk iktidarı, ‘huzur ve güven’ propagandası da yapıyor.

- Adana Mutabakatı’nın Suriye için bir teslimiyet belgesi olduğunu, ancak bunun çok ötesine geçildiğini belirten Salih Muslim, yeni Suriye’de bunun iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

-Avrupa Komisyonu Başkanı, Ursula von der Leyen, Varşova'yı 27 ulustan oluşan bloğun üstünlüğüne yönelik meydan okumasının cezasız kalmayacağını söyledi.

-Yeni bir rapora göre, küresel ısınmaya en az katkıda bulunan ancak bundan en çok zarar görecek olan Afrika’nın nadir buzulları, iklim değişikliği nedeniyle önümüzdeki yirmi yılda ortadan kalkacak.

- ABD‘li yetkililer, geçen hafta Philadelphia'da bir banliyö treninde tecavüze uğrayan bir kadına yardım etmeyen seyircilerin cezai suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.