GÜNDEM 22 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-2021, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin derinleştiği, onun sağlığı ve özgürlüğü için verilen mücadelenin de küreselleştiği yıl olarak kayıtlara geçti. 5 dakika süren telefon görüşmesiyle Kürt halkı 2021’de önderlerinden sadece bir kez haber alırken, “disiplin cezaları” adındaki özel uygulamalar devreye konuldu.

- YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, Türk iktidarının 2021’in kışına ‘PKK’nin son kışı’ dediğini hatırlatarak, “Ancak gerillanın direnişiyle AKP-MHP hükümetinin son kışına girmiş bulunuyoruz” dedi.

- Tekirdağ Cezaevi’nde “can güvenliği yok” iddiasıyla zorla konduğu tecrit hücresinde intihar ettiği öne sürülen Vedat Erkmen’in avukatlarından Destina Yıldız, “Ailesinden suç duyurusunda bulunmalarını isteyen bir kişinin intihar etmesi şüpheli bir durum” dedi.

- PSAKD Genel Sekreteri Özgür Kaplan, 19 Aralık 1978’de başlayan ve 7 gün süren Maraş Katliam’ın failini Dersim Katliamı’ndan tanıdıklarını belirterek, devleti işaret etti.

-20 Kürt kadın yazar, Antolojiya Êşên Jinan (20 Jin 20 Çîrok) kitabını çıkardı. Kitabın yazarlarından Yasemin Elban, Kürt kadınların Kürt edebiyatında da çok güçlü olduğunu söyledi.

-Hollanda Radikal Dayanışma, 3 Aralık günü Türk devletinin kimyasal silah kullanımına dikkat çekmek için OPCW önünde eylem yaparken Hollanda polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 4 eylemciye destek amacıyla 2-9 Ocak tarihleri arasında kesintisiz eylem halinde olacağını duyurdu.

-PKK saflarına katıldıklarını duyuran Rojavalı genç kadınlar, Türk devletinin kadın bedeni üzerinden yürüttüğü işgal saldırılarına karşı mücadeleyi yükselteceklerini vurguladı.