GÜNDEM 22 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata, Erdoğan’ın sürekli kriz ve kaosla hukuku bir tarafa atarak yönetmeye çalıştığını, 12 Eylül döneminde bile böyle olmadığını söyledi.

- (KJK Yürütme Kurulu Üyesi Nurhak Delal’in) Üç önemli hayali vardı. Önderlikle özgür koşullarda bir kez daha buluşabilmek; Güneybatı halkının mücadeleye daha güçlü katılması; doğduğu topraklara bir kez daha dönüp Maraş Katliamında öldürülen kadın ve çocukların intikamını almak.

- YPJ Genel Komutanlık Üyesi Rohilat Efrîn, İran'da Jîna Emînî’nin katledilmesini protesto eden kadınları selamlayarak, "Bütün gücümüzle İran'daki kadınların yanındayız" dedi.

- İran ve Rojhilat Kürdistan’da Jîna Emînî’nin katledilmesi sonrasında gelişen kadın direnişini selamlayarak, Avrupa’dan ses vermeye çağırdı: Yaşadığımız tüm ülke ve yerellerde kadın direnişinin sesi olalım!”

- Fransa’da kadınlar Jîna Emînî’nin İran “ahlak polisleri” tarafından işkenceyle katledilmesini kınamak amacıyla Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde birçok kentte eylemler organize ediyor.

- Botan'dan özgün dengbêjlerin çıktığını söyleyen Besê Budak, "Dengbêjî en kadim kültürümüzdür. Bu kültürümüzü bugüne kadar yaşattık. Gençlerimiz de dengbêjî geleneğine sahip çıkmalı" dedi.