GÜNDEM 23 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İmralı’da ağırlaşan tecridin son bulması ve Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğünün sağlanması için Kürdistanlıların eylem, gösteri ve etkinlikleri yıl boyunca sürdü. 2021’e yayılan direniş, diğer yıllardan daha farklı, daha etkiliydi.

-2021’in aynı zamanda devrimci halk savaşında özgür kadın gerillacılığının daha fazla somutluk kazandığı, eylemselleştiği, yaşam ve örgütlenme sisteminin oturtulduğu bir yıl olduğunu belirten Çewlik, 2022’ye kesin başarı temelinde daha iddialı ve düşmanı Kürdistan’da mutlaka yenilgiye uğratma kararlılığıyla girdiklerini kaydetti.

-Alman Ceza Yasası’nın 129. maddesinden yargılanan Mustafa T.’nin karar duruşması dün görüldü.  1 yıl 4 ay hapis verilen Mustafa T., denetimli serbestlik şartı ile tahliye edildi.

- Ekonomist Özgür Müftüoğlu, Erdoğan’ın açıklamalarının tamamen siyasi bir hamle olduğunu vurgularken; döviz kurunun sadece güven ile değil, ekonomik üretimle de alakalı olduğunu söylüyor. “Kur korumalı TL vadeli mevduat” sisteminin ise yoksulu daha yoksul, varlıklıları daha da zengin edeceğinin altını çiziyor.

- HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari halkının sınır kapılarından faydalanamadığını, sadece yandaşlara peşkeş çekildiğini söyledi.