GÜNDEM 23 EYLÜL 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devleti ve çeteleri 1 Eylül’den beri Eyn Îsa’ya 65 kez ağır silahlarla saldırdı; 5 sivil katledildi, 13’ü ise yaralandı. Çok sayıda ev ve arazi zarar gördü.

-İtalya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Onursal Vatandaşlık Ödülü veren Rignano Flaminio Belediyesi, düzenlediği bir törenle ödülü Kürt Komitesi’ne takdim etti.

-NAV-BEL, bu yıl Hollanda’da gerçekleştirilecek Kürt Kültür Şöleni’ne şehit Sinan Dersim’in mücadele ruhuyla katılmaya çağırdı.

-Sol Parti Milletvekili Helin Evrim Sommer, Alman Federal Hükümeti’nin, Almanya’daki ülkücü hareketin yasaklanmasına yönelik yasaya rağmen yaklaşık bir senedir yürürlüğe koymadığını belirterek, “Federal Alman Hükümeti Almanya'da örgütlü  Türk aşırı sağını görmezlikten gelme, kendi meclisinin kararlarını Türkiye hükümetiyle olan ilişkilerine feda etme politikasına son vermelidir” dedi.

-Zapatistaların beş ayrı kıtadan başlattıkları yürüyüşün ilk kolu Frankfurt’a ulaştı. Bir hafta boyunca ev sahipliğini Kürt kurumlarının üstleneceği Zapatistalar, Kürtlerle bir dizi buluşma planlıyor.