GÜNDEM 24 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderliği Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep eden 2021’deki direnişin “başlangıç fişeği” Mendala’nın ülkesi Güney Afrika’da atılırken, İngiliz sendikalarının kampanyası da küresel çapta; Avrupa, Amerika, Afrika ve Avusturalya kıtalarında destek gördü.

- Kürt halkı ve gerillası, savaşın en şiddetli halinin yaşandığı 2021’de direnişten vazgeçmedi. Büyük bir inat ve kararlılık, irade ve azimle direndi, Türk devletinin hesaplarını bozdu.

- Iğdır KYK yurdunda kalan öğrencilerin yemek protestosu üzerine AKP Gençlik Kolları Başkanı okula gelerek öğrencilerle görüşmek istemesi üzerine öğrenciler “Siyaset dışarı” sloganları atınca polisler “Fotoğraflarını çektik, siz göreceksiniz” diyerek tehdit etti.

- Van’da kamu kurumlarına yaklaşık 100 akrabasını yerleştirerek tam bir nepotizm uygulayan AKP Van Milletvekili Abdulhalat Arvas, bu kez de danışmanının kardeşini Van Hekim Evi’ne müdür olarak atayınca Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer görevinden istifa etti.

- Bir dönem Gülen cemaatinin Kürdistan'da yürüttüğü faaliyetlerin bir benzerini şimdi de Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA yapıyor.

-Maraş Katliamı’nın 43’üncü yıl dönümü dolayısıyla yapılacak anma etkinlikleri ve protestolar takip edilecek.