GÜNDEM 24 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Halk desteğini kaybeden iktidarın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi ağırlaştırdığını belirten Av. Dakalı, tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan tutsakların taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

-20 Ağustos 2020’de Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Heftanin Eyalet Komutanlığı Üyesi Bargiran Erkendi’yi anlatan Ferman Botan, "Heval Bargiran Heftanin direnişinin komutanıydı" dedi.

-Kürt partisi oldukları için 2 yıldır başvurularının kabul görmediğini söyleyen PİA Van İl Başkanı Münir Maviş, "Kürt partisi olmasaydık bu sorunları yaşamayacaktık" dedi.

-Türk devleti Kuzey-Doğu Suriye'yi işgal için bir yandan Moskova-Şam'da eşik aşındırırken, diğer yandan da Bağdat-Hewlêr hattında da mekik dokuyarak, ABD'ni yeni yönetimini test etmeye çalışıyor.

-Günlerdir haber alınamayan Gökhan Güneş’in dayısı Sami Elvan, yeğeninin kaçırılmasından İçişleri Bakanı’nın sorumlu olduğunu belirterek, "Çocuklarımızdan elinizi çekin" dedi.

-İsviçre’de yapılan bir araştırmaya göre, yeşil alanların farklı kaynaklı gürültü kirliliği üzerine olumlu veya olumsuz etkisi olabiliyor.

-Amazon ormanlarının savunucularının sembolü olan yerli halktan Roani, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında insanlığa karşı suçtan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne şikayette bulundu.