GÜNDEM 25 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Halk Savunma Merkez Karargah (HSM) Komutanlarından Bawer Dersim, KDP'yi "doğru tutuma" davet ederek, sorunları diyalogla çözmeye çağırdı. Dersim, "Kimse yanlış hesap yapmamalıdır" diye uyardı.

-AKP'yi toplumun başına bela olmuş örgütlü kötülük hali olarak tanımlayan HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, son 4 yılda 20 bin HDP'linin gözaltına alındığını, bunlardan 10 binin tutuklandığını belirtti.

-HDP Hakkari Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, devlet güçlerinin kenti tam bir ablukaya alarak terörle sindirmeye çalıştığını söyledi.

-Afganistan'ın başkenti Kabil'in kuzeyinde motosikletli saldırganlar, bir kadın hakları savunucusu ile erkek kardeşini katletti.

-AB ile Birleşik Krallık arasında Brexit sonrası ticaret anlaşmasıyla birlikte artık İskoçya’nın kendi kaderini tayin hakkı ve bu kaderin AB ile olacağı fikri giderek güçleniyor.

-ABD, Fas'ın Batı Sahra'da egemenliğini tanıdıktan sonra "sanal" bir diplomatik temsilcilik açtı. Gerçek konsolosluğun da yakında açılacağı bildirildi.

-İlk kez bir araştırma, hamile kadınların plasentasında mikroplastikler ortaya çıkardı. Bu kirliliğin fetüsün gelişimini engelleyebileceği endişesi hakim.