GÜNDEM 25 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- CPT heyeti 2021’in ilk günlerinde Türkiye’ye yaptığı ziyarette İmralı’yı “pas geçerken”, Kürt halkı ve dünyanın demokratik kamuoyunun baskısı karşısında AK, yılın son çeyreğinde Kürt Halk Önderi’nin durumunu gündeme aldı.

- Gerilla zafere giden yolu ve onun taktiğinin başarısını, pratiği ve direnişiyle kanıtladı. Artık ne kalekol, ne savaş teknolojisi ne de kimyasal silahlar o işgalcileri koruyabilir.

- Kadınlar, devletin doğrudan hedefi olan Kürt kadınları ile dayanışmanın 90’lardan bu yana başladığını, devam ettiğini ama daha da yükselmesi gerektiğini vurguluyor.

- Silivri Cezaevi’nde emniyet ve jandarmadan kişilerin kendilerini avukat olarak tanıtıp, ifade vermeye zorladıkları tutsaklarla konuşan avukat Meral Hanbayat, bu yasadışı uygulama sonrası tutsakların avukat görüşüne çıkmak istemediğine dikkat çekti.

-27 yıldır cezaevinde olan hasta tutsak Görgin Oktar’ın durumu giderek ağırlaşıyor. Oktar’ın ailesi, "Durumu gün gittikçe kötüleşiyor, Bu yüzden tedavi edilmeli ve serbest bırakılmalıdır" çağrısında bulundu.