GÜNDEM 25 EYLÜL 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusunun işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- “İmralı duruşumu anlamak isteyenlere bu çok kısa tanımı yaparken, gelişecek olan ne sıradan bir eleştiri ve özeleştiri, ne af, ne de şu veya bu tür yaşam beklentisidir. Bu yönlü gelişmeler yaşadığımın erdemi ve anlamı olamaz.” -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-1. Bölüm

- DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, Kılıçdaroğlu’nun çıkışının Kürt sorununun çözümüne en yabancı partilerden birisinin CHP olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, “Eğer Kürt sorununu her yönüyle çözme perspektifi söz konusu olacaksa, bunun nihai muhatabı ve adresi Sayın Abdullah Öcalan’dan başkası değildir” dedi.

- Türkiye’nin ağırlaştırılmış müebbet mevzuatını değiştirmesi gerektiğini belirten İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan, “Sürekli hak mahrumiyeti yaratan uygulamalar anayasaya aykırı. Ne hikmetse Abdullah Öcalan ve İmralı Hapishanesi söz konusu olduğunda maalesef yargı kurumları ağırdan alıyor” dedi.

- Özalp’ta Mayıs 2020’de tutuklanan 48 kişiden geriye tek tutuklu HDP’li Belediye meclis üyesi Nevzat Öner kaldı. Mahkeme hakimi, son duruşmaya babasını görmek için katılan dezavantajlı oğlu Diyar Öner için; “ Bunu buraya niye getirdiniz, ben doktor muyum” diye çıkıştı.

- Hüzün, özlem ama her ikisinden daha çok umudun en üstte olduğu ve işlendiği bir şarkı. O yüzden adı Nivişta Gerîla (Gerilla Muskası) konuldu.