GÜNDEM 26 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, savaş tezkeresine evet dendiği takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunu muhalefeti yenmek için tepe tepe kullanacağını vurgulayarak, “Muhalefet evet derse bıçağı kendine çevirmiş olacak” dedi.

-KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, savaşın daha fazla yoksulluk, işsizlik ve kaynakların halk aleyhine kullanılması olduğunu belirterek, savaş tezkeresine ‘hayır’ denilmesi gerektiğini söyledi.

- HDP Milletvekili Habip Eksik, CPT’nin, dolayısıyla AK’nin İmralı’daki tecride sessiz kalmasının, siyasi ve ekonomik ilişkilerden kaynaklandığını söyledi.

- Suriye’ye olası bir operasyonun olabileceğini ifade eden Ali Ergin Demirhan, Erdoğan’ın kaçınılmaz bir şekilde çatışma istediğini vurgularken, Türkiye’nin bir süredir sahada sürekli toprak kaybettiğine de dikkat çekiyor.

-Pazartesi günü yapılan yeni bir analize göre, gelişmiş ülkeler, yoksul ülkelere vaat edilen 100 milyar dolarlık iklim yardımı hedefini kaçıracak. Analizin, önümüzdeki hafta İskoçya'da yapılacak Birleşmiş Milletler COP26 iklim müzakerelerine gölge düşürmesi bekleniyor.