GÜNDEM 26 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- DEM Parti’nin 31 Mart seçim kampanyası ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Gerçekleştirilen görkemli Newrozlarla toplumsal direnişe giriş yaptıklarını ifade eden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, “Şunu gördük; Kürt halkı bir Newroz halkıdır. Ama Newroz halkı, Türk halklarını da Newroz halkı haline getirecek” dedi.

- DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Idîr’da gerçekleştirilecek olan mitinde konuşacak.

- DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin: “Hem oyumuzu kullanmamız gerekiyor hem de oylarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü burada bir iktidar muhalefet yarısı değil burada Kürt ile devletin karşı karşıya olduğu bir yarış vardır.”

- Çaldıran Milli Eğitim Müdürü Zeki Gülmez, AKP’nin seçim bürosunu ziyaret ederek destek verdi. Eğitim Sen Wan Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, Gülmez’in görevden alınması gerektiğini söyledi.

- Riha’nin Wêranşar ilçesinde 2019 seçimlerinde yapılan hileler sonucu HDP’nin kaybettiği açıklanan belediyenin, DEM Parti’nin oy patlaması yaparak ciddi bir farkla kazanması bekleniyor.

- CÎK Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Serhed illerindeki halkı çağrı yaparak, DEM Parti eşbaşkan adaylarının desteklenmesini istedi.

- Mele Salihê Botî, “Hüda Par devletin karanlık yüzünün bir parçasıdır. Buna itibar eden ve destek veren samimi Müslüman değildir. Halkımız bunlara aldanmasın” dedi.