GÜNDEM 26 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- PKK’nin bütünlüklü bir ulusal ve toplumsal özgürlük hareketi olduğunu dile getiren PKK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, “PKK her 1 Mayıs’ı yeni bir değerlendirme ve mücadeleyi yükseltme günü olarak ele almış ve yaşamıştır. Bu da PKK’nin gelişimine büyük hizmet etmiştir” dedi.

- PKK MK Üyesi Ümit; "Kürdistan’ın her alanındaki imha saldırıları, Kürtleri teslim almak içindir. Sömürgeciliğin varlığı, ayaklanma gerekçesidir. Yurdunu sevmek, onu savunmaktan geçer. Herkes üzerine düşeni yapabilmeli" dedi.

- Cezaevlerinde 2022’nin ilk 4 ayında art arda cenazeler çıkmaya başladı. Dünyada en çok mahpusa sahip ülkeler arasında ikinci olan Türkiye’de yeni cezaevleri açılması planlanırken hapishanelerdeki hak ihlalleri de çığ gibi büyüyor.

-13 Mart'tan bu yana Şam rejiminin ağır ambargosu altında bulunan Şêxmaqsud ve Eşrefiyê mahallelerindeki anneler, direnişte kararlı ve "Kimseye boyun eğmeyeceğiz" diyor.

- Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan, Kürtler için manevi değeri olan Kayme Sarayı, ihtişamıyla göz kamaştırmaya devam ediyor.