GÜNDEM 26 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PYD Eşbaşkanlık Komitesi Üyesi Salih Muslim, Kobanê’yi işgal saldırısı gibi Hesekê’deki son saldırının da büyük planın bir parçası olduğunu ve yine Kobanê’de olduğu gibi bozulduğunu söyledi.

-Reqa Yasama Meclisi Eşbaşkanı Xalid Bekir, Kobanê’nin, öncülüğünü yaptığı yeni bir direniş ruhu yarattığını belirterek  halkların kurtuluşu, umudu ve geleceği projesine ev sahipliği yaptığını söyledi. 

-Bireysel başvuru alan Anayasa Mahkemesi’nin bireysel savunma almadan HDP kapatma davası için mütalaa istemesinin skandal olduğunu ifade eden Doğan Erbaş, bunun, kararın baştan alındığına işaret ettiğini söyledi.

-Serhat Göç Araştırmaları Derneği (Göç-Der) Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Rojhilat ile Bakur arasındaki sınıra AB’nin finansmanıyla duvarlar ören Türkiye’nin mültecilerden ziyade Kürtlerin temasını kesmeyi amaçladığını söyledi. 

- Etnik, dini, sosyo-politik kimliği ve doğasıyla tarihsel özgünlüğü olan Dersim'de ruhsat verilen maden projelerinin faaliyete geçmesiyle yaşama ve inanca dönük büyük bir katliam gerçekleşecek.