GÜNDEM 27 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri çalışmaları takip edilecek.

- Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı'nın (MA) tutuklu olan editörü Dicle Müftüoğlu ile Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Nadiye Gürbüz’ün davaları İstanbul 25’inci ağır ceza mahkemesinde görülecek.

- İşgalci Türk devletinin işgal planları için KDP’den gerilla alanlarına yönelik daha fazla baskı yapmasını istediği bildirildi. Girişimin Kürt kamuoyunda tepki çekmemesi için Sınır Muhafız Birlikleri maskesi kullanılıyor.

- DEM Parti Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Siraç Çelik, “Kentimiz kayyumlar eliyle gerçekten vahim bir duruma getirildi. Halkımızı bunlardan kurtarıp sözü halkımıza teslim edeceğiz” dedi.

- Parastin’in eski üyesi Şêrwan Seid Yusuf Heci, KDP zindanlarındaki işkence ve asayiş içindeki yolsuzlukları açıkladı. DAİŞ'lilerin KDP cezaevlerinden rüşvetle serbest bırakıldığını anlatan Heci, Spîlk cezaevindeki korkunç işkenceleri anlattı.

- Bolivyalı doktora öğrencisi Roger Adan Chambimaita, Kürt Özgürlük Hareketi’nin, son yıllarda unutulan enternasyonalizm fikrini tekrar hatırlamaya ve bu fikre sahip çıkmaya yardımcı olduğunu söyledi.