GÜNDEM 27 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-17 Nisan saldırısının anlamını ve hedeflerini ortaya koyan PKK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, AKP-MHP faşist rejiminin Zap’ta çökeceğini ifade etti. Kalkan, herkesi faşizme karşı eylem halinde olmaya çağırdı.

-Türk devletinin işgalci saldırganlığıyla bölgedeki tüm halkları ve Demokratik Ulus projesini hedef aldığını belirten Minbicliler, Özerk Yönetim’in etrafında kenetlenip karşı duracaklarını söyledi.

- Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Hıdır Sabur, birçok tutsak ailesinin baskılardan dolayı ses çıkarmaktan korktuğunu dile getirirken, tutsakşara yapılan işkencenin ise arttığını ve onlara ses olunması gerektiğini vurguladı.

- HPG gerillası Siyabend Cotkar’ı şehadetinin yıl dönümünde anlatan HPG komutanlarından Ahmet Rubar, “O Colemêrg’den Serhat'a kadar da gerçekleştirdiği eylemler ve çalışmalarla düşmanın korkulu rüyası olmuştu, o yorulmaz bir savaşçıydı” dedi.

- Şêx Said’in torunlarından Diyadin Fırat, KDP’nin uluslararası hukuka rağmen Türk devletine alan açmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu savaşı durdurması gerektiğini söyledi.

- Van'ın Özalp ilçesinde HDP’li belediye döneminde hazırlanan Kürtçe tabelaya ‘yol genişletme çalışmaları olacak’ gerekçesiyle izin verilmedi, sonra da ‘Tabelalar örgütle iltisaklı bir firmada hazırlandı’ denilerek soruşturma açıldı.

- Özgürlük Nöbeti eylemcileri Kürt halkı ve dostlarına seslenerek tecride, işgale ve işbirlikçiliğe karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

- FCDK-KAWA, işgal saldırılarına karşı Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak merkezi yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.