GÜNDEM 27 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Lozan’ın 3 parçaya böldüğü Kürdistan’ın birleştiğini belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cihan Eren, “Çıkarları için Kürtleri, Kemalistlerle tartışanlar artık Türkiye devletini Kürdistan Özgürlük Hareketiyle tartışmaktadır. Türk devletinin inkar ve imha zihniyet ve siyasetiyse 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu Direnişçileri boşa çıkarmıştır” dedi.

-Almanya’daki Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kapsamlı saldırılarına sessiz kalan ve saldırıların parçası olan ABD’yi 28 Temmuz Çarşamba günü ABD elçiliği önünde protesto edecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde süren “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti”ni 475’inci haftasında Hollanda Kürt Kadın hareketi aktivistleri devraldı.

-HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, toplumda yükselen bir isyan var olduğunu belirtirken bu anlamda HDK’ye daha da fazla görev düştüğünün altını çiziyor.

-Ortaçağ’da sayısız simyacı kimyasal tepkimeleri kullanarak altın elde etmeye çalıştığını biliyoruz. Bugünkü teknolojik ve bilimsel gelişmelere rağmen halen altının nasıl oluştuğunu açıklamakta zorlanıyoruz.