GÜNDEM 28 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 2021, Türk devletinin kimyasal silaha sıkça başvurduğu yıl olarak kayıtlara geçti. Dünyanın sessizliğini fırsat bilen Türk devleti, önce Şubat ayında Garê’de, ardından Metîna, Avaşîn ve Zap’a dönük işgal saldırısında kimyasal silahlar/gazları en önemli savaş aygıtı haline getirdi.

- Roboskî Katliamı’nın 10. yıl dönümünde sorumlular hala yargı önüne çıkarılmadı. AKP hükümeti ve ona bağlı kaymakamlar, mağdur köylülere tazminat vererek katliamı örtbas etmeye çalışıyor.

- Zap Devrimci Operasyonu’na katılan HPG'li Delîl Amed ve Şaho Qendîl, Türk ordusunun her gün gerilladan darbe yediğini belirterek, düşman askerlerini Kürdistan'dan çıkarana kadar direneceklerini kaydetti.

- KDP'nin yürüttüğü politikaların Kürt halkına hizmet etmediğini belirten PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Sema Bekdaş,"KDP'nin yürüttüğü politikalar Kürt düşmanlarına ve özellikle Türk devletine hizmet ediyor" dedi.

-31 eyaletten oluşan İran’da, verilere göre sadece iki eyalette yıl içerisinde 2 bin 400 çocuk evliliği gerçekleşti.  

-KNK, yaşamını yitiren Başpiskopos Desmond Tutu için taziye dileklerini iletirken, Kürt davasına yaptığı katkılardan dolayı her zaman minnettar kalacaklarını ve ırkçılık ve baskıya karşı yürüttüğü evrensel mücadelenin takipçisi olacaklarını belirtti.