GÜNDEM 28 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Tasfiye planı ‘demokratik açılım’ adı altında piyasaya sunuldu. AKP ve işbirlikçileri tam başarı bekliyorlardı. Gerçekten karmaşık olan ve kurnazca sahnelenen bu planın başarısı önündeki tek engel PKK gibi görünüyordu. -Abdullah Öcalan

- PKK'nin 43. kuruluş yıl dönümünü kutlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "PKK ölüm döşeğinde olan bir halkı dünyanın umudu yaptı. Bundan dolayı insanlık PKK'yi, Kürtleri ve Rêber Apo'yu örnek alıyor" dedi.  

- Almanya'da devam eden PKK yasağına tepki gösteren Linksjugend ['solid] Berlin üyesi Tom Krümmel, yasağın Türk devletinin isteği ile alınmış bir karar olduğunu belirtti.

-France-Kurdistan Dayanışma Derneği Yöneticisi Sylvie Jan, Kürtlerin sorun değil çözümü ve yeni dünyayı temsil ettiğini belirterek, barış için herkese bir rol düştüğünü kaydetti.

- Eşi ve çocuğu Türk devletinin saldırılarında şehit olan Qamişlolu Necah Gulo, “PKK bizi özgürlüğe ve kurtuluşa götürecek. Yeni yılda Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız ve çocuklarımızın intikamını alarak katillerini yargılayacağız" dedi.

-2015 yılının 28 Kasımı’nda Amed’in Sur ilçesinde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde katledilen Amed Barosu Daimi Başkanı Tahir Elçi’nin asıl failleri halen bulunmadı. Ancak Elçi davasının gidişatı giderek sadeleşiyor.

-MİT üyesi Mehmet Eymür geçtiğimiz gün Kürdistan'da yaptıkları işkenceleri itiraf etti. Amed Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehdi Özdemir, MİT üyesi Eymür’ün yargılanması için bir süreç başlattıklarını belirtti.

-İlk görüşmelerin yakında biteceği metal sektöründeki TİS süreci, 135 bin işçiyi ilgilendiriyor. Birleşik Metal-İş Sendikası TİS Uzmanı İrfan Kaygısız, asgari ücretteki tartışmaların TİS sürecinde de etkili olacağını dile getiriyor.