GÜNDEM 3 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Kürt sorununda demokratik çözüm için İmralı'ya giden yolların açılması gerektiğini vurgulayan HDP’li Doğan Erbaş, İmralı işkencesini raporlaştıran CPT'ye de harekete geçme çağrısında bulundu.

Türk devleti, Suriye’deki çetelerini, Karabağ’dan sonra Hindistan’a karşı Pakistan için savaşmak üzere Keşmir’e gönderme hazırlıklarına başladı.

Alman gazeteci-yazar Peter Schaber’in "Kapitalist modernitenin üstesinden gelmek: Abdullah Öcalan’ın siyaset felsefesine giriş" kitabının ilk baskısı birkaç haftada tükendi.

Fransa İçişleri Bakanlığı'nın riskli olarak değerlendirilen camiler ve ibadet salonlarına yönelik kapsamlı bir plan devreye koyacağı bildirildi. Hedefte 76 cami var. 

Afgan hükümeti ile Talibanlar, Katar'da yürütülen barış müzakerelerinde yeni bir aşamaya geçmek için anlaşmaya vardı.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da yasaklanması için Federal Meclis’te karar alınan Türk devletinin paramiliter gücü Ülkücülerin Almanya’da yaşayan çok sayıda Ermeni’yi ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Küresel ısınmanın BM tarafından hedeflendiği gibi bu yüzyıl sonuna kadar 1,5 derece ile sınırlı kalması için dünyanın fosil enerji tüketimini her yıl yüzde 6 oranında düşürmesi gerektiği vurgulanıyor.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayınlanan rapora göre, Latin Amerika’da yoksulluk ve açlık özellikle bu yıl ciddi artış gösterdi.