GÜNDEM 30 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, kalıcılaştırdıkları ulusal Kürt ittifakına ilişkin konuşarak, "Faşist cumhur ittifakının Kürt ve Kürdistan'a yönelik saldırılarına karşı ulusal Kürt ittifakımızı daha fazla geliştirmememiz lazım" dedi.

Cenazelere yönelik saldırıların savaş konseptinin mezarlıklara yansıması olduğunu belirten ANYAKAY-DER Eşbaşkanı Şehmus Işık, cenazelere siyasi konjonktüre göre davranılamayacağını kaydetti.

Başarma ve özgürleşme arasında sıkı bir bağ kuran Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a göre "Özgürleşmeyen başaramaz, başaramayan yaşayamaz! Kürdistan'da yaşam kanunu budur."

3 kişinin yaşamını yitirdiği Nice kentindeki saldırıya ilişkin açıklama yapan KCDK-E, "Bu terör saldırıların emrini Erdoğan veriyor", Avrupa'yı "terörist Erdoğan'ı durdurmaya" çağırdı.

Anka Kültür Merkezi 20 yıldır kültürel asimilasyona karşı duruşuyla şehrin merkezinde varlığını sürdürüyor. 

İdama Karşı Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ ile Dayanışma Komitesi, Güney Kürdistan Bölge Başkanı Nêçîrvan Barzanî’ye yazdıkları açık mektup ile idamı onamama çağrısında bulundu.

Fransa'nın Nice kentinde 3 kişinin vahşice katledilmesinden sonra Perşembe akşam saatlerinde Dijon kentinde Türk cihatçılar sokaklara çıkarak "Allahu Ekber" diye slogan attı.

Kadınların dünya siyasetinde ve karar mercilerinde yeterince yer almamasını eleştiren Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, özellikle barışın inşasında kadınların yer alamamasını eleştirdi.

Başkanlık seçimlerinin iki gün içinde yapılacağı Fildişi Sahili’nde seçim öncesi çatışmalarda şimdiye kadar onlarca kişi hayatını kaybetti.