Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

GÜNDEM 30 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

YJA STAR gerillaları, kadınların özgürlük mücadelesinde yer almasının, kadın köleliğine ve onun sistemine en büyük cevap olduğunu belirterek, “Kadın, öz savunmasıyla öz gücünün farkına vararak, hakikatini görür” dedi.

Erciş'te yaşayan 75 yaşındaki Barış Annesi Sabiha Keser, 1989 yılında PKK'ye katılan oğlu Mehmet Keser sayesinde Kürt özgürlük mücadelesi ile tanıştığını ve bu mücadelede yer aldığını söyleyerek, “Ben de barışı görmek istiyorum” dedi.

Yılın başında erkek kardeşi ve kuzeni gözaltına alındı. Bir daha her ikisinden de haber alınamadı. Haseeba Qambrani, adaletsizlik, eşitsizlik ve korkunç baskıların hüküm sürdüğü Pakistan'da adalet mücadelesi veriyor.

Gazeteci Oktay Candemir’in birbiriyle örtüşen, her biri diğerinin destekleyici kıvamındaki öykülerden oluşan kitabı Bölücü-Görücü Hikayeler’i mizahın politik yönünü bizlere sunuyor.

Yapılan bir araştırma, sanal ağların aşırı kullanımının gençlerde bedensel dismorfik bozukluğu hastalığının ciddi bir biçimde yayılmasına neden olduğunu gösteriyor.

Fransa ile İngiltere, Manş denizi üzerindeki göçe yeni bir anlaşma yaptı. Fransız plajlarındaki teknolojik olanaklar arttırılacak, ek devriyeler oluşturulacak.

Filistin Yönetimi ile Arap Birliği, ortak bir açıklama ile ABD'de Joe Biden'ın başkanlığındaki yeni yönetiminin bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasında "olumlu rol" oyamayacağına inandıklarını bildirdi.