GÜNDEM 30 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- DEM Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri kampanyası ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Belçika’da Kürtlere yönelik saldırılar gerçekleştiren grupları “Türk DAİŞ’i” olarak nitelendiren KCK, saldırıların arkasında AKP-MHP iktidarı olduğunu belirtti. KCK, Kürt halkına da demokratik eylemler dışında başka yollara başvurmama çağrısında bulundu.

- Bedlîs ve ilçeleri için halkın DEM Parti etrafından kenetlenmesi çağrısında bulunan Kürt siyasetçi Osman Baydemir, “Sandıklara gidelim ve bir kez daha sesimizi kendimize ulaştıralım” dedi.

- Kürt halkının tek gündeminin ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ hamlesi olması gerektiğini belirten FED-GEL, Kürt halkını kriminalize etmek isteyenlere demokratik eylem tarzı ile cevap verilmesi gerektiğini vurguladı.

- Cezaevinde rehin olarak tutulan Gültan Kışanak’ın adaylığının Ankaralı kadınlar başta olmak üzere birçok kesime umut olduğunu ifade eden DEM Ankara Kadın Sözcüsü Nebahat Çalpan, “Zorlu koşullara rağmen Kışanak’ın sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.

- Pazar günü yapılacak yerel seçimlere ilişkin FEDA, ADEF ve DİK tarafından yapılan ortak açıklamada, Dersim Kent İttifakı'na oy verme çağrısında bulunuldu.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları, iki gün önce yaşamını yitiren Kürt dostu Michalis Charalambidis için, “Michalis Charalampidis'in anılarını Kurdistan halkının özgürlük mücadelesinde yaşatacak ve onu her zaman anacağız” dedi.

-DEM Parti Dersim İl Eşbaşkanı Özcan Gürtaş, asimilasyon ve özel savaş politikalarına karşı halkı sandıkları korumaya ve sahiplenmeye çağırdı.