GÜNDEM 30 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Van’ın Özalp İlçesinde yaşanan 33 kurşun katliamının üzerinden 78 yıl geçti. Rojhilat ve Bakur Kürtlerinin birbirleriyle iletişimini kesmek için 33 Kürt köylüsünü katleden devlet bugün aynı nedenle katliamın işlendiği sınıra duvarlar örüyor.

-Efrîn Şehit Aileleri, Türk devletinin Efrîn şehitliğine yönelik saldırısına tepki göstererek, şehit cenazelerinin nereye götürdüklerini bilmek istediklerini söyledi.

-Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösteren kadın kurumları Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 2’nci kadın konferansını “Kadın birliği ile demokrasi devrimini inşa edeceğiz” şiarıyla gerçekleştirecek.

-Mam Reşo alanında konumlanmaya çalışan işgalci güçlere darbe vurmaya giderken en ufak bir kaygı, tereddüt yaşamadı gerilla Adıl. Çantasını ilk sırtlayan, silahını ilk omuzlayan oydu.

-Erdoğan, Afganistan ve Kıbrıs hamlelerini art arda yaparak sahneye yeniden çıkmayı planlıyordu; fakat ne Kıbrıs’taki müjdesi tuttu ne de Afganistan bekçiliği kesinleşti.

-Yunanistan’da dünden bu yana başlayan sıcakların önümüzdeki hafta da devam edeceği belirtiliyor.

-Avrupa Birliği’nin “yeşil anlaşması”nda doğal enerji kaynaklarına yönelim hedeflenirken, birçok üye ülke nükleer santral projeleri oluşturmaya başladı.