GÜNDEM 31 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Paris Katliamının 8’inci yılında da çıkar ilişkilerinin adalet arayışının önüne geçmemesini isteyen Fransız Solidaires sendikası, tüm emekçileri 9 Ocak’taki adalet eylemine çağırdı.

-Alman gümrüğü kapağında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yüzü çizildiği için bilim insanları Dr. Thomas Jeffrey Miley ve Dr. Federico Venturini’nin kitabına el koydu.

-Avrupa’daki Yahudi üniversite öğrencilerinin çatı örgütü EUJS’nin kongresinde Kürt halkına yönelik katliamlara karşı durulması istenirken, Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkına destek verildiği vurgulandı.

-Gazeteciler 2020’de en çok baskıyı yaşadı, tıpkı önceki yıllardaki gibi. Yeri geldi kendileri haber oldu ama; Covid-19 ile şartlar daha da zorlaştı bazen gün geldi o haberi yaşamaya da başladılar…

-KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı “2020 yılı ülkemiz ve dünyada kadın kırımı ve katliamlarının arttığı, aynı zamanda kadın özgürlük mücadelesinin tüm direnişlere öncülük yaptığı yıl olmuştur” dedi.

-Türk devletinin saldırılarına karşı direnişle geçen bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, şehit ailelerine yaptığı çağrıda, "Şehitlerin gece defnedilmesi hiçbir şekilde kabul edilmemeli" dedi.

-10 Kasım günü Dersim'de şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Yılmaz Dersim'i anlatan HPG gerillası Kemal Piling, "Heval Yılmaz Dersim; önderlikle yaşıyordu. Önderlik, sanki sürekli onun yanındaymış gibi yaklaşırdı" dedi.-Kürdistan’ın farklı parçalarından dört gerilla, Rojhilat dağlarında, ülkeyi, halkı ve Önderliği özgürleştirmek için bir arada.

-İran bu yılın başında ‘yanlışlıkla’ vurulduğunu iddia ettiği Boeing uçağında yaşamını yitirenlere tazminat ödeneceğini duyururken, Ukrayna’dan soruşturmanın bitirilmemesine tepki geldi.

-Suriye’de rejim güçlerine yönelik düzenlenen bir saldırıda en az 37 askerin hayatını kaybettiği duyuruldu.

-BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye dahil birçok devletin müdahil olduğu Libya’daki ateşkesin takibi için gözlemci göndereceklerini duyurdu