GÜNDEM 31 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye’nin esas sorununun ekonomi değil savaş olduğunun altını çizen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Bu savaşa karşı çıkmayanlar iktidara ne kadar tepki gösterirse göstersin hiçbir sorun çözülemez” dedi.

- Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Abdulkerim Omer, 2022’de kamu diplomasisini ve Ortadoğu'daki ülkelerle diyalogu daha fazla esas alacaklarını söyledi.

- Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Ayşe Mahmud, Türk devletinin saldırılarının ve işgal tehditleri eşliğindeki özel savaş faaliyetlerinin kadınlara da yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, buna karşı durduklarını söyledi.

- Türk devletinin Efrîn'deki soykırım ve insanlık suçlarındaki sorumluluğunu örtmek isteyen Barzaniler ve MİT, Efrîn işgalini meşrulaştırma planları çerçevesinde çalışmalar yapıyor.

- Kürtlerin ve demokratik kamuoyunun çağrılarına rağmen başta OPCW olmak üzere uluslararası arenada muhatap kuruluşlar, aylarca süren işgal saldırısında Türk devletinin onlarca kez kimyasal silah/zehirli gaz kullanmasına sessiz kaldı.

- Yeni yıl dolayısıyla açıklama yapan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), “Yerli, göçmen işçi ve emekçiler olarak emperyalizme, faşizme, ırkçılığa, ayrımcılığa karşı ortak mücadeleyi yeni yılda büyütelim“ çağrısı yaptı.