GÜNDEM 31 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türkiye’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı insanlık dışı uygulamalar konusunda Avrupa Konseyi’ni yanılttığına işaret eden ÖHD Genel Sekreteri Av. Rengin Ergül, konuyu farklı mekanizmalarla gündemde tutmaya devam edeceklerini söyledi.  

- Adliye’deki tercüman listelerini düzenleyen yönetmelikteki engelleyici kıstaslar nedeniyle 2018 yılından bu yana başvuruları reddedilen Türkiye’nin ilk yeminli Kürtçe Tercümanı Mehdi Tanrıkulu, “Bu yönetmeliğin esas amacı, alicengiz oyunları ile yeminli Kürtçe tercümanı engellemek” dedi.

- HDP Gençlik Meclisi Üyesi Hazal Karabey, başlattıkları kampanya ile uyuşturucuya ve bağımlılığa karşı mücadele edeceklerini belirterek, ‘Direnen ve mücadele eden bir gençlik iktidarlarının sarsılması demektir’ dedi.

- Serxwebûn gazetesinin 478’inci sayısı, “Komplo, İşgal ve İhanet Mücadele Gerekçemizdir” manşetiyle çıktı.

- Serhat ve Garzan’da şehit düştükleri açıklanan Reşit Çetinkaya (Rizgar Serhildan) ile Mehmet Çevik (Zerdeşt Sîser) için İsviçre'nin Cenevre kentinde anma etkinliği düzenlendi.

- TCŞ ve TekoJIN tarafından Almanya’nın Hamburg kentinde bugün düzenlenmesi planlanan gençlik şöleni, Alman polisi tarafından iptal edildi.