GÜNDEM 31 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Konya’nın Meram ilçesinde AKP-MHP’liler tarafından gerçekleştirilen katliam ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

- Meram’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin AKP-MHP’liler tarafından katledilmesine tepkiler sürüyor. HDP ve ÖHD’den oluşan bir heyet Konya’ya doğru hareket ederken, Amed Barosu oturma eylemi başlattı. İstanbul’da da katliama tepkiler yağdı.

- DBP Eş Başkanı Keskin Bayındır, Kürtlere yönelik gerçekleşen ırkçı katliamlara ilişkin konuşarak, “Bu saldırılar ve katliamlar, gücünü tamamen AKP-MHP iktidarının Kürtlere karşı ırkçı, ayrıştırıcı dil ve politikalarından alıyor” dedi.

-Kürtlere yönelik ırkçı saldırılara ilişkin konuşan gazeteci Hayko Bağdat, "Taliban, DAİŞ gibiler" diyerek saldırıların daha da artacağını ve sağduyunun yanında Kürtlerin öz savunma hazırlıkları yapmaları gerektiğini söyledi.

- Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösteren kadın kurumları Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 2’nci kadın konferansını “Kadın birliği ile demokrasi devrimini inşa edeceğiz” şiarıyla gerçekleştirdiği konferans takip edilecek.

-Devrimin haritası, rotası, yol göstereni, ışığı ve enerjisi oldu. Ali Piling, halkın yaşamını güzelleştiren bir havariydi.

-Van’ı 19 yıldır ‘Cazibe merkezi yapacağız’ diyen ama çivi bile çakmayan AKP şimdi de Van'a 3 bin kişilik SİHA deposu yapıyor.

-İmralı’da uygulanan tecrit politikalarının uluslararası güçler tarafından hayata geçirildiğini söyleyen HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, Türkiye’de tecridin bir yönetim şekline dönüştüğünü belirtti.

-Iraklı kadınlarla birlikte Êzidî katliamının yıldönümünde çalıştay düzenlemeyi planlayan TAJE, koronavirüs salgınından dolayı çalıştayı ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldıklarını açıkladı.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınları için eylemde olacak.

-Hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek eylem ve açıklamalar takip edilecek.