GÜNDEM 5 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türkiye ve Kürdistan'daki sorunların temel nedeninin tecrit olduğunu söyleyen ÖHD'li Avukat Osman Çelik, "Eğer hükümet ülkedeki sorunları çözmek istiyorsa bir an önce tecride son vermelidir" dedi.

-TJK-E, küresel salgın koşullarına rağmen ’örgütsüz tek bir kadın bırakmama’ düsturuyla hem eylem çizgisini hem de örgütlenme çalışmalarını geliştirmeyi planlanıyor.

-Paris katliamının yıldönümünde 6 ve 9 Ocak’ta alanlarda olacaklarını belirten TJK-E, “6 Ocak’ta Fransa Konsoloslukları önünde, 9 Ocak’ta ise başta katliamın gerçekleştiği Paris olmak üzere Avrupa’nın onlarca merkezinde ‘Katliam emrini Erdoğan verdi yargılansın’ diye haykıracağız” dedi.

-PKK’nin efsanevi komutanlarından Adıl Biliki’yi anlatan Cafer Siirt, "Eylem olmaz, denilen yerde eylem yapıyor, başarıyordu. Onun pratiğine layık olmalıyız" dedi.

-Halen Avrupa’da en fazla karbondioksit (CO2) salan ülke konumunda olan Almanya’nın salınımları azaltma hedefinin geçen yıl salgın sayesinde gerçekleştiği duyuruldu.

-ABD, uranyum zenginleştirme programını sürdüren İran’ın başaramayacağını savunuyor.

-Fransa’da polis ve jandarmanın takip edeceği kişilerin siyasi ve sendikal aidiyetleri ile sağlık durumlarına ait bilgilerin de fişlenebilmesine dair karar, sendikaların itirazına rağmen Danıştay tarafından onandı.

-Irak’ın ABD’nin İran ile ticaret yapan ülkelere yönelik yaptırımlarından 3 ay daha muaf tutulacağı duyuruldu.