GÜNDEM 5 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Aylardır Medya Savunma Alanlarına saldıran Türk devletinin gerilla direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kaldığını söyleyen Mustafa Karasu, "Türk devleti Garê'de yaşadığı bozgunu Avaşîn, Zap ve Metîna'da da yaşadı" dedi.

-“O bir yaşam ve kavga manifestosuydu” diyen YJA Star Merkez Karargah Komutanlarından Gabar, “PKK’nin kuruluşuna da, gelişimine de, değişimine de yürekten katılan ve bütünleşen gerçek bir PKK’liydi” dedi.

- Hêvîdar ve kahraman kardeşlerinin kalplerinde ve zihinlerinde taşıdığı umut unutulmayacak. Bayrakları asla düşmeyecek ve özgür dağların doruklarında sonsuza kadar yaşayacaklar.

- Avrupa Parlamentosu eski üyelerinden Danimarkalı politikacı Pernille Frahm, Batı dünyasının çıkarlarına göre şekillenen ‘terör örgütleri listesi’nden PKK’nin çıkarılması gerektiğini söyledi.

- Van’da, okula gitmesi gereken öğrenciler, bizzat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma ile asgari ücretin yüzde 30’u maaş ile özel sektörde çalıştırılıyor. Van Eğitim Sen Şube Başkanı Murat Atabay, ekonomik kriz fırsat bilinerek ailelerin istismar edildiğini söyledi.

- Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in 9 Ocak 2013’te katledilişlerinin yıl dönümü yaklaşırken, katliamı organize eden Türk devleti ve olayı örtbas eden Fransa devleti, Avrupa’nın birçok ülkesindeki Fransa Konsoloslukları önünde protesto edilecek.