GÜNDEM 6 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Dağ dağ gezen Sakine Cansız ya da Sara... Savaşçı oldu, komutan oldu, öğretmen ve yoldaş oldu. Düşmanına karşı gururla direnen şehit Sara, kadın devriminin direniş sembolü ve adı oldu.

- KJK, „AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikaları Kürt kadınlarının şahsında evrensel kadın özgürlük çizgisini hedeflemektedir. Kürt kadınları özgürleşmeye, başarmaya kilitlenmiştir. Hiçbir güç, kadınların özgür ve eşit yaşam duygu ve tutkusuna karşı duramaz“ dedi.

- PKK Eğitim Komitesi Üyesi Mahir Doğan, Türk iktidarının her şeyini savaşa göre ayarladığını, ancak savaşta yenildiğini belirterek, “Direniş kazandı, ekonomik kriz derinleşti. Her alanda yenilecek” dedi.

- FED-MED, “9’uncu yıl dönümünde Paris Katliamını daha güçlü şekilde protesto etmek, sorumlularından hesap sormak ve bu katliam ile örülmeye çalışılan karanlığı dağıtmak için” herkesi 8 Ocak’ta Düsseldorf DGB Haus önünde saat 13.00’da yapılacak yürüyüşe çağırdı.

-Şeddadêli bir Arap olduğunu belirten Bêrîvan Cûdî, Abdullah Öcalan’ın “Herkes dağdan inse bile kadınlar asla dağdan inmemeli' ile Sakine Cansız’ın “Hep kavgaydı yaşamım” sözleri ile özgürlük arayışına girdiğini söyledi.

- Kürt halkının “Önder Apo’ya özgürlük” şiarıyla 10 yıldır kararlı şekilde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni gençler devraldı.

-Dersim'de üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan iki yıldır haber alınamıyor. Genç kadının gözü yaşlı annesi kızının kaybettirildiği yerde “Adalet istiyorum" diyerek isyan ediyor.