GÜNDEM 7 MAYIS 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-PAJK Koordinasyon Üyesi Raperîn Munzur, gerillanın, işgalcilere geçit vermeyeceğini; bu direnişin, AKP-MHP faşist rejiminin sonunu getireceğini söyledi.

-Vietnamlı devrimcilerin ve halkın direnişini kıramayan ABD’li generaller “daha fazla asker, daha fazla silah" istemişler ise, Saray’ın çetelerinin de, gerillanın direnişini kıramayınca daha fazla asker, daha fazla silah demeleri, direnişin sonucudur.

-HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Türkiye’nin sorununun, tercihleri barıştan değil, savaştan yana olan bir iktidar tarafından yönetilmesi olduğunu söyledi.

-KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı 10 Mayıs günü Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.

-Avukat Tugay Bek, Türk İçişleri Bakanlığı’nın hem salgın dönemindeki genelgeler hem de Emniyet Genel Müdürlüğü genelgeleriyle Anayasa ve yasalara göre suç işlediğini söyledi.

-Yıllardır dünyada milyonu aşkın çocuğa yardım eden kuruluşlardan olan SOS Kinderdorf International adlı kuruluş, çalışanlarının 1990’larda mağdur çocuklara yaptıkları istismarları soruşturma kararı aldı.

-Talibanların son dönemlerde askeri olarak güçlendiği bir ortamda askerlerini geri çekmeye başlayan ABD, geri çekilmenin ‘öngörüldüğü gibi’ sürdüğünü duyurdu.

- Brezilya’da uyuşturucu kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonlarda en az 25 kişinin öldüğü duyuruldu.