GÜNDEM 7 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, KDP’nin kaderini bu savaş bağladığını; Zap ve Avaşîn’in düşmesini umut ettiğini belirterek, “Türk askerlerinin pêşmerge kıyafeti giyerek savaştığını da biliyoruz” dedi.

-Türk devletinin işgal saldırılarından sonuç alamadığı için kimyasal silaha başvurduğunu söyleyen Dr. Tîjda Amed, "Türk devletinin kimyasal silah kullanımına Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımız tepki göstermelidir" dedi.

-HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, partilerine ve kadın meclis sözcülerine yapılan provokasyonun organize olduğunu belirterek, “Kaybettiklerini görüyorlar ve o yüzden kaos çıkartmak istiyorlar. Ama tutmuyor, artık sonları geldi” dedi.

-HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Ankara’da HDP Genel Merkezine yönelik gerçekleşen kışkırtıcı saldırının AKP-MHP eliyle devlet içine yerleştirilmiş bazı çeteler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

- Kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanları, yakınlarını işe almaya devam ediyor. Bazı daire başkanları kendi kardeşleri ve kuzenlerini belediyeye yerleştirmeyi başardı.

-Haiti her geçen günü daha fazla çetelere teslim oluyor. Başkentin kuzey banliyösünde iki rakip çete arasındaki son çatışmalarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 75 kişi öldü. 

-Hindistan ve Pakistan’da iki aydır benzeri görülmemiş bir sıcaklar yaşanıyor. Bilim insanları, bu ülkeleri daha kötü bir geleceğin beklediği konusunda uyarıyor.

-Teknoloji devleri Google, Apple ve Microsoft, bir dizi kabalistik işareti ezberlemek zorunda kalmadan kimlik doğrulaması yapacak bir sistem oluşturmak için anlaşma yaptıklarını duyurdu.