GÜNDEM 7 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahî, “Önderliğimiz Sara arkadaş şahsında özgür kadın modelini geliştirmek istedi ve bunu başardı da. Sara şahsında gelişen özgür kadın, yok edilmek istendi” dedi.

-Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın başarılı eylemleri devam ediyor. YJA Star'lı Ciwan Cûdî ve HPG'li Ronî Arbaba, "Düşman ne yaparsa yapsın gerillayı engelleyemez" dedi.

- Amed Barosu’nda devam eden Adalet Nöbeti’nde yer alan Feyziye Kolakan, hasta tutsakların cenazeleri gelmeden çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

- Gürpınar’da korucu Faik Dural, yatılı okulda okuyan 15 yaşındaki H.D’ye cinsel saldırıda bulundu.

-“Paris’te katledilen üç devrimci öncü kadın için adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” diyen FCDK-KAWA, katillerden hesap sormak için yarın Frankfurt ve Saarbrücken kentlerinde yapılacak yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.

-16. ve 18. yüzyıllar arasında İskoçya'da idam edilen binlerce sözde "cadı" affedilecek. İskoç Parlamentosu tarafından kabul edilen bir yasa, üç yüzyıl sonra işkence gören ve acımasızca katledilen 3 binden fazla kadın için adaleti yeniden tesis edecek.