GÜNDEM 9 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde alanlara çıkan kadınlar, itirazları, isyanları ve öfkeleriyle birlikte hak ve taleplerini yeniden haykırdı.

-Türk devletinin Garê'ye yönelik işgal saldırılarında gerillanın direnişine çarptığını belirten YJA Star gerillası Bêrîtan Botan ve HPG gerillası Mahîr Cûdî, Garê destanının kendilerini başarıya daha fazla yaklaştırdığını ifade ettiler.

-KDP'nin sözde Suriye Muhalefet Cephesi Başkanı Nasir El Hariri ile Hewlêr'de gerçekleştirdiği görüşmeye tepki gösteren Duhok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hişam Zêbari, KDP'nin Kürt katillerini ağırlayarak kendisi ile çeliştiğini belirtti.

-Almanya'da 14 Mart günü başlayacak olan eyalet seçimlerinde Kürt halkına oy kullanma çağrısında bulunan FCDK/KAWA, "Unutmayalım ki temsiliyetin yoksa bir başkası seni temsil edemez. Seçimlere katılalım, temsilcilerimize seçimi kazandıralım" açıklamasında bulundu.

-Küresel ısınma artık neredeyse dünyadaki tüm sorunları geride bırakacak düzeyde bir tehdit olarak kabul edilirken, ısınma sonucunda tüm buzulların erimesi durumunda birçok ülke ve kentlerin yok olacağı tahmin ediliyor.

-Yapılan son bir araştırma, 4,5 milyar yıllık dünyamızda 1 milyar yıl sonra oksijenin tükenmesiyle yaşamın da yok olacağını gösteriyor.

-Geçtiğimiz yıl salgın önlemleri nedeniyle ertelenen BM Eşitlik Forumu’nun birçok  konuda kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için önayak olması hedefleniyor.