Gar katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Ankara’da 10 Ekim 2015’te barış mitingi sırasında gerçekleşen katliamda hayatını kaybedenler bir kez daha katliamın gerçekleştiği yerde anıldı.

10 Ekim Barış Derneği, DAİŞ’in bombalı saldırısında yaşamını yitiren 104 kişi için katliamın 82’inci ayında Tren Garı önünde anma gerçekleştirdi.

Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı büyük bir pankartın açıldığı anma, saygı duruşuyla başladı.

 “10 Ekim’i unutma, unutturma” ve “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarının atıldığı anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Habip Eksik ile çok sayıda partili de programa katıldı.

10 Ekim Barış Derneği yönetiminden İhsan Seylan, “Gerçek katiller bulunana kadar mücadeleye devam edeceğiz. O gün burada 3 gün yas ilan edenler, sonrasında katliamı unutanlar ve hatırlamayanlardır. Katliamın gerçekleştiği gün, burada barış bayrakları sallansaydı bu katliamlar gerçekleşmeyecekti. Biz adalet talebimizi yenilemeye ve failler yargılanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik,  “Bugün Türkiye’nin her yeri barış, adalet ve özgürlüğü savunan halklarla dolu. Dedeoğluları ailesi, Urfa'da Şenyaşar ailesi. İstanbul ve İzmir’de tutuklu ailelerin Adalet Nöbeti. Ülkenin her alanı, bir zulüm zorbalık alanına dönüşmüş durumda” şeklinde konuştu.

“Soruşturma yürütülüyor ama adalet sağlanamıyor” diyen Eksik, şunları ekledi:

“Bu katliamların gerçek faillerinin ortaya çıkarılması gerekir. Kamu görevlerinden tutun, katliamın faillerine kadar herkes yargı önünde hesap vermelidir. Şiddetten, kaostan beslenen iktidarlar olduğu sürece, adaletsizlikler olmaya devam edecektir. Bu meydanın gelecekteki kuşaklara aktarılması ve onların anısını sahip çıkılması için anıt yapılması gerekir.  Ankara Büyükşehir Belediyesi, 103 canımızı yitirdiğimiz bu alanı anıt haline getirsin.”