Gardiyanların saldırdığı tutsak babasına görüş yasağı

Gardiyanların saldırısına uğrayan Alan Koçer ile tutsak Barış Koçer'e, görüş yasağı cezası verildi.

Silivri 3 Nolu Cezaevi’nde tutulan Barış Koçer’in babası Alan Koçer, 29 Ekim tarihinde görüşmeye gittiği cezaevinde gardiyanların fiziki saldırısına uğradı. Çok sayıda gardiyan tarafından saldırılan Baba Koçer, yaşadıklarını ve cezaevindeki hak ihlallerini anlattı.
 Cezaevinde tutsaklara “terör kimliği”nin dayatıldığını belirten baba Koçer, tutsakların bu durumu görüşlere çıkmayarak protesto ettiklerini söyledi. Cezaevi müdürünün, “Tutuklular kendi istekleriyle çıkmıyor” dediğini aktaran Koçer, gardiyanlara “Sizin ahlaksızlığınız yüzünden çıkmıyor’ dediği için en az 20 gardiyan tarafından şiddet gördüğünü belirtti. Baba Koçer, bu nedenle hem kendisine hem de oğluna 1 aylık görüş yasağı verildiğini aktardı.

Gardiyanların şiddetine uğradıktan sonra bir odaya götürüldüğünü belirten Baba Koçer, diğer ailelere de benzer şekillerde yaklaşıldığını, tutsak yakınlarına "terörist" gözüyle bakıldığını söyledi.

'KÜRTÇE KONUŞTUĞUMUZDA TELEFON KESİLİYOR'

Cezaevinde “terör kimliği”, “ağız içi araması” ve “Kürtçe yasağı” gibi ihlallerin yaşandığını aktaran Koçer, “Çocuklarımıza elbise götüremiyoruz, elektrikleri sürekli kesiliyor, su kesintisi oluyor. Bunların yanı sıra, telefonda oğlumla Kürtçe konuştuğum zaman telefon direkt kesiliyor” dedi.

Bu uygulamanın bir devlet politikası olduğunu vurgulayan Koçer, tüm siyasi partileri ve halkı cezaevlerinin sesi olmaya çağırdı.