Gazze'nin yeniden inşası durduruldu
Gazze'nin yeniden inşası durduruldu
Gazze'nin yeniden inşası durduruldu
BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, ödenek yetersizliği gerekçesiyle Gazze'nin yeniden inşasını durdurdu.
BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu tarafından Salı günü yapılan açıklamada, Gazze'nin yeniden yapılandırılması ve kira yardımları için ödenek kalmadığı bildirildi.
Açıklamada ayrıca, geçen yıl Kahire'de yapılan yardım toplantısında 5,4 milyar dolar vaat edildiği ancak bu paranın alınamadığı, belirtildi.
Yardım kuruluşu, şu an Gazze'deki dondurucu havaya da dikkat çekti. Geçtiğimiz ay Gazze'de 4 bebek donarak ölmüştü.
BM yardım kuruluşu daha önce, Gazze'ye yapılan yardımları Ocak sonuna kadar askıya alındığını ve bu süreçte yeni mali destek arayışlarına gidileceği duyurulmuştu.
Geçtiğimiz yaz Gazze'de 96 bin mülteci evinin hasar gördüğünü veya yıkıldığını belirten BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, onarımlar için 720 milyon dolar gerektiğini ancak sadece 135 milyon dolar alabildiklerini belirterek, alınan paranın tükendiğini duyurmuştu.
Hala 480 bin Filistinlinin yardımlarına ihtiyacı olduğunu bildirdi
Geçtiğimiz yaz Temmuz-Ağustos ayları arasında İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırılarında 577'si çocuk 2.140 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.
2007 yılından bu yana devam eden abluka Gazze'de hayatın her alanını felç etmiş durumda.