Gebze’de polis terörü: HDP’li yönetici Ay darp edildi

Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevinde olan siyasi tutsakların aileleri, Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemindeyken yine polis terörüne maruz kaldı. HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı İdris Ay darp edilerek gözaltına alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla açlık grevindeki tutsakların sesini duyurmaya çalışan aileler, 23’üncü gün yeniden Gebze Cezaevi önünde oturma eylemi yapmak istedi.

Sistematik olarak her gün engelleme ve saldırılara maruz kalan aileler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na katılmadan önce sabah erken saatlerinde Gebze’de buluştu.

Aileleri ablukaya alan polisler, eylemin yasak olduğunu ve izin vermeyeceklerini söylediler. Polislere tepki gösteren aileler, alanda ayrılmayacaklarını ifade ederek, oturma eylemini başlattı.

Polis ailelere yeniden saldırarak, anneleri sürükleyerek yerlerinden kaldırdı. Eyleme katılan HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı İdris Ay, polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Ay, kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

Aileler, Perşembe günü eylemlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek, Bakırköy’deki 1 Mayıs mitingine katılmak üzere cezaevi önünden ayrıldı.

Bu arada basın mensuplarının çektiği fotoğraf ve görüntüler de polis tarafından zor kullanılarak silindi. Yaşananları telefonları ile kaydeden ailelerin telefonlarındaki görüntüler de benzer şekilde silindi.