Gebze ve Adana'da aileler direnişte

Gebze ve Adana'da tutsak aileleri, tecride karşı açlık grevi ve ölüm orucunda olan çocukları için direnişini sürdürüyor.

GEBZE
Tutsak aileleri, Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattığı nöbet eylemlerinin 33'üncüsü için de HDP Gebze İlçe Örgütü önünde bir araya geldi. Ailelere HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları destek verdi. Buradan araçlarına binerek cezaevine doğru hareket eden aileler, cezaevine yakın bir yerde polisler tarafından durduruldu. 
Araçlarından inerek yürümek isteyen aileler, tekrar polis engeline takıldı. Buna tepki gösteren aileler, “Bizler çocuklarımız için buradayız. Kimse bizleri engelleyemez. Çocuklarımız göz göre göre ölüme giderken biz anneler evlerimizde oturamayız. İnsanlık bunu kabul etmemeli” dedi. 

ADANA 
Tutsak aileleri, HDP Adana İl Örgütü'nde bir araya gelerek İsmet İnönü Parkı'na yürüdü. Ailelere birçok sivil toplum örgütü de destek verdi. 
Park içinde oturan kitleyi polis çembere alıp, eylemlerini engellemeye çalıştı. Buna rağmen aileler oturma eylemini sürdürüp, çocuklarının taleplerini haykırdı. Çocuklarının eylemi devam ederken evde oturamadıklarını dile getiren tutsak annelerinden Latife Aydın, “Yeter artık, kaldırın bu tecridi. Ne zamana kadar bu zulüm üzerimizde olacak. Yeter artık. Çocuklarımız ölmesin. Her gün sokaklarda ve alanlarda olacağız” dedi.
Çocukları için alanlarda olacaklarını dile getiren Vesile Ulaş, şunları söyledi: “Herkese sesleniyorum; çocuklarımız mum gibi eridi. Evimde uyuyamıyorum. Tecrit kalkana kadar sokaklardayız. Bize huzur yoksa kimseye de yok. Kimseye huzur vermeyeceğiz. Çocuklarımız aç kaldıkça bize evde oturmak haram. Her zaman alanlarda olacağız."
Polis tehditlerine rağmen aileler HDP binasına doğru yürüdü.