Gençler, kaçırılmalara karşı HDP ve TİP'le görüştü

Gençlik örgütleri, kaçırılma ve ajanlaştırma faaliyetlerine karşı Meclis'e giderek HDP ve TİP'le görüştü.

Üyeleri kaçırılan, ajanlaştırılma dayatmalarına maruz kalan, aileleri tehdit edilen gençlik örgütlerinin temsilcileri, Meclis’te Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Erkan Baş ile görüştü. Gençler, somut adımların atılması için sistematikleşen baskıların gündeme getirilmesini istedi.

BAŞ: KONTGERİLLA TARZI!

Baş, "En küçük bir hareketlenmenin onların sonunun getirdiğini bildikleri için bütün silahları devreye sokmuş durumdalar. Gençlere dönük tipik bir '90'lı yıllar kontrgerilla tarzı faaliyeti karar altına alınmış görünüyor" dedi.

ÇEPNİ: BİRLEŞİK GENÇLİK MÜCADELESİYLE AŞILIR

Çepni ise şöyle konuştu: "Bu saldırılar diktatörlüğün, faşist yüzünün bir kez daha açığa çıkmasına sebep oluyor. Bu saldırılar birleşik bir gençlik mücadelesi ile ancak aşılabilir."

GENÇLER: DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ! 

Öğrenci örgütleri adına konuşan Devin Açıkelli de, kaçırılma, tehdit ve ajanlık vakalarının ağırlıklı olarak Ankara’da yaşandığına dikkat çekti. Açıkelli, "Düzenin muhafızları da gençliğe diz çöktüremeyeceklerini bilsinler, bildireceğiz" ifadesini kullandı.