Gençlik örgütleri: Filistin halkının yanındayız

Gençlik örgütleri, İsrail devletinin Filistin halkına yönelik saldırılarını İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti, “68 gençliğin yolunda, Filistin halkının yanındayız” mesajı verdi.

İsrail İstanbul Başkonsolosluğu’nun önünde bir araya gelen gençlik örgütleri İsrail devletinin Filistin halkına yönelik katliamcı politikalarını protesto etti. Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, “Ortadoğu’ya bayram emperyalizm ve Siyonizm yenilince gelecek. Direnen Filistin halkının yanındayız” yazılı pankart ile “İşgalci İsrail, Filistin’den defol” dövizlerin açıldı. Sık sık, “Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak”, “Nehirlerden denize özgür Filistin” sloganları atan gençlik örgütleri adına açıklamayı Öyküm Bozbay okudu.

‘FİLİSTİN HALKI EZİLENLERİN UMUT IŞIĞI OLDU’

İşgalci İsrail güçlerinin Doğu Kudüs’te Filistinlileri bölgeden çıkarmak için başlattığı saldırının Filistin halkı tarafından direnişle karşılandığını ve 17’si çocuk 69 Filistinli hayatını kaybederken, yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti. Hamisi ABD’nin güvencesi altında on yıllardır Filistin topraklarını işgal eden İsrail’in direnen Filistin halkına yönelik saldırganlığını her geçen gün artırarak katliam gerçekleştirdiğini hatırlatan Bozbay, işgalci İsrail’e karşı verdiği mücadeleyle direniş sembolü haline gelen Filistin halkı ise tüm dünyada ezilenlerin umut ışığı olmaya devam ettiğini söyledi.

‘AKP FİLİSTİN’İN YANINDA DEĞİL KARŞISINDADIR’

Bugün İsrail’e karşı naralar atan AKP’nin ise, her fırsatta İsrail’le iş tuttuğunu ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerini geliştirdiğini anımsatan Bozbay, “ABD, emperyalist çıkarları doğrultusunda bölgeyi istediği gibi şekillendirmeye çalışarak, bölgede İsrail’le birlikte kanlı politikalar yürütmektedir. Türkiye ise sermaye sınıfı eliyle, gerek emperyalist savaş örgütü NATO’ya üye olması, gerek sınırları içinde emperyalist güçlerin askeri üslerini bulunması bakımından emperyalistlerin politikalarına hizmet etmektedir. ABD ile neredeyse her alanda işbirliği içinde olan AKP, Filistin’in yanında değil karşısındadır” dedi.

Filistin’e destek açıklamalarının AKP iktidarının iç politika üretmedeki yetersizliğinin hamaset yoluyla giderilmesinden öte bir anlam taşımadığını belirten Bozbay, sınıfsal konumu gereği emperyalist işgalcilerin yanında yer alan AKP’nin, Filistin halkına yapılan zulümden en az İsrail kadar sorumlu olduğunu kaydetti.

1968 YOLUNDA FİLİSTİN’İN YANINDA

1967’den bugüne, özgür Filistin için mücadele eden Filistin halkının bu uğurda ağır bedeller ödediğini hatırlatan Bozbay, tehditlere, saldırılara, kıyımlara ve katliamlara rağmen dün olduğu gibi bugün de onurlu mücadelesini kararlıkla sürdürdüğünün altını çizdi. “Filistin direnişi bugün dimdik ayaktadır” vurgusunda bulunan Bozbay şöyle devam etti: “Bizler, 68’den bugüne emperyalizmle savaşan gençliğin yolunda ve her daim direnen Filistin halkının yanında, emperyalizmin karşısında olacağız! Filistin halkının haklı davasını ve direnişini yükseltecek; katillere, işgalcilere ve yerli işbirlikçilerine karşı bir adım bile geri atmayacağız. Gençlik direnen Filistin halkının yanında.”

Eylemi Devrimci Gençlik Dernekleri, Sol Genç, Gençlik Hareketi Koordinasyonu, Türkiye Komünist Hareketi Gençliği düzenledi.