Gergerlioğlu'nun nöbeti Kocaeli'de devralındı

HDP Kocaeli İl Örgütü, vekilliği gasp edilip rehin alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun başlattığı Adalet Nöbeti'ni devraldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, milletvekilliği gasp edilerek rehin alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis'te başlatıp partinin Genel Merkezi’nde devam ettirdiği, tutuklanmasının ardından ise partililerce devam ettirilen Adalet Nöbeti'ni 34’üncü gününde devraldı. HDP il binasında yapılan açıklama ile devralınan nöbet bundan sonra her gün il binasında sürecek. Koronavirüs nedeniyle katılımlar 3 kişiyle sınırlı tutulurken, önümüzdeki günlerde nöbete çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da katılacağı öğrenildi.

'KARANLIK DÜZENE RAZI OLMAYACAĞIZ'

HDP İl Yöneticisi Selda İlgöz, "Bizler adalete su kadar, ekmek kadar ihtiyaç duyan herkesiz. Bir hukuk devletinde, insan onuruna yaraşır şekilde yaşamak için hedef gösterilmeyi göze almış, karanlık bir hukuk düzenine razı olmadığımızı beyan edenleriz. Bizler sadece partili değil hukuk düzenine ihtiyaç duyan bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız. Bizler yeri geldiği zaman oyunu çaldırmamak için oy çuvallarının başında sabahlayan seçmeniz. Buna rağmen yine de sandıkta alt edilmeyip hukuksuzlukla iradesine kayyum atananlarız” dedi.  

İlgöz, Kocaeli halkını ve sivil toplum örgütlerini nöbeti birlikte sürdürmeye çağırdı.