Gerillalardan HES inşaatına uyarı eylemi

Gerillalardan HES inşaatına uyarı eylemi

HPG BİM, HPG gerillaları bir süredir Artvin’in Şavşat Alabalık yaylalarında yürütülen hidroelektrik santrali faaliyetlerine yönelik uyarı amaçlı bir eylem gerçekleştirdi. Türk ordusunun Amed’in Lice ve Kulp ilçeleri arasında pusulama faaliyeti yaptığını belirten HPG BİM, Kars’ın Çemçe bölgesi üzerinde keşif uçuşları yapıldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), “Bir süredir Artvin'in Şavşat Alabalık yaylalarında hidroelektrik santralleri faaliyetleri yürütülmektedir.  Gerillalarımız tarafından bu hidroelektrik santrallerinde çalışan bir mixer ve bir dozeri uyarı amaçlı yakmıştır” dedi.

Türk ordusunun Amed’in Lice ve Kulp ilçeleri arasında pusulama faaliyeti gerçekleştirdiğini de belirten HPG BİM, açıklamasında şunlara yer verdi:  “Birkaç gündür işgalci TC ordusuna ait birlikler Amed'in Lice ve Kulp ilçeleri arasında pusulama faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

Ayrıca 10 Ekim günü saat 22:00 ile 11 Ekim günü saat 07:00 arası işgalci TC ordusuna ait insansız hava araçları Kars'ın Çemçe bölgesi üzerinde yoğun keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.”