Getir işçisi Öztürkmen Vigo önünde oturma eylemi başlatıyor

Hukuksuz bir biçimde işten atılan Getir esnaf kuryesi Müslüm Öztürkmen, sonuna kadar direneceğini ve Çarşamba gününden itibaren Getir firmasının alt taşeronu Vigo’nun önünde oturma eylemi başlatacağını duyurdu.

Kimsenin dışarıya çıkmadığı pandemi döneminde gece gündüz çalışan ve 6 ay önce hukuksuz bir biçimde işten atılan Getir esnaf kuryesi Müslüm Öztürkmen, Etiler’deki Getir Merkez Ofisi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya direnişteki Yemeksepeti işçisi Doğu Yılmaz, Umut-Sen, KATAŞ-Sen, Emeğin Gücü Derneği ve Mücadele Birliği destek verdi. “ Motokurye işçisi köle değildir” yazılı pankartının açıldığı eylemde Getir Merkez Ofisi önüne sloganlar eşliğinde yürüdü. 

Burada ilk konuşmayı yapan direnişteki işçi Öztürkmen,Whatsaap mesajıyla işine son verildiğine dikkat çekerek, sonuna kadar direneceğini ve Çarşamba gününden itibaren Getir firmasının alt taşeronu Vigo önünde oturma eylemi başlatacağını duyurdu.

SİZİ ALT EDECEĞİZ!

Duyuru sonrası söz alan Emeğin Gücü Derneği Genel Başkanı Mustafa Adnan Akyol, sınıf mücadelesini büyüteceklerini, patron ve sermaye işbirlikçilerinden hesap soracaklarını vurguladı. 

KATAŞ-Sen Genel Başkanı Şahin Başaraner, salgın koşullarında üç sene kölece koşullarında çalıştıklarını hatırlatarak sözlerine başladı. Başaraner, “Tırlar, kamyonlar, motokurye arkadaşlarımız bir gün durmadı. Üretim ve süre baskısıyla patronların kar hırsı uğruna üretim ve süre baskısıyla her gün ölüme gönderildik” dedi.

Özellikle 6-7 aydan beri krizi fırsata çeviren patronların işçileri açlıkla terbiye etmek istediklerini belirten Başaraner, “ Bugün sizin gününüz gibi duruyor olabilir, şunu unutmayın Getir, Trenyol, Migros depo, inşaat işçileri her gün direniyorlar ve direnmeye devam edecekler. Sizler ceplerinize doldurduğunuz o parayla, yurt dışına kaçırdığınız paralarla işçileri esir alacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. İşçiler birleştiğinde bu sömürüyü, adaletsizliği, hukuksuzluğu yerle bir edecek. Bizler milyonlarız, emeğin gücü, sahibiyiz, bugünü yarını yaratanlarız. Migros depo, Gemi Söküm, çorap ve kamyon işçilerinden öğrendik mücadele ederek ve sizi alt edeceğiz, kazanacağız” dedi. 

Umut-Sen ‘den Burcu ise, Öztürkmen’in direnişini sahiplenme çağrısı yaparak, “ Bizi açlıkla terbiye etmeye, hayatı dar etmeye çalışıyorlar. Oysa dünyayı biz yaratıyoruz. Emeğimizin gücüyle bu düzeni alt edeceğiz, hayatı onlara dar edeceğiz ve bizim olan her şeyi alacağız ” diye konuştu. 

Eylem, “ Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla sona erdi.