Gezi Direnişi: Kitle barikatları zorluyor

Gezi direnişinin 9’uncu yıl dönümünde Taksim’de yüzlerce kişi bir araya geldi. Polisin engellemeye çalıştığı kitle kurulan barikatları aşıyor.

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla, Gezi direnişinin 9’uncu yıl dönümüne ilişkin, “Karanlık gider Gezi kalır” şiarıyla Taksim’de bulunan Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde yüzlerce kişi bir araya geldi.

Gezi direnişi sırasında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan kitle ayrıca, “Örgütlü bir halkı hiç kimse yenemez”, “Bu halkı hiçbir kuvvet yenemez”, “Karanlık gider Gezi kalır” , “Yaşasın şanlı Taksim Gezi isyanımız”, “Gezi yaşanacak bir ülkeyi birlikte kurmanın şifresidir”, “Gezi tutsakları onurumuzdur”  dövizlerini taşıdı. Kitle “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarını attı.

Binlerce kişinin katıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Oya Ersoy, Musa Piroğlu, polisin katlettiği Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Sera Kadıgil, Ahmet Şık da destek verdi. 

KİTLE YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde bir araya gelen kitle ablukaya rağmen “Bijî berxwedana zindana”, “Gezi’de düşene, dövüşene bin selam”, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Kitle ardından Gezi Direnişi’nde katledilen ve Gezi Davası’ndan dolayı tutuklanan kişilerin isimlerini söyleyerek direnişin gerçekleştiği Gezi Parkı’na doğru yürüyüş gerçekleştirmek üzere İstiklal Caddesi’ne yürüyüşe geçti.

BARİKATA YÜKLENİLDİ

Polis yürüyüş gerçekleştirmek isteyen kitlenin önünü kesmeye çalıştı. Kitle “Polis defol bu sokaklar bizim”, “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Aç aç barikatı aç”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları ile barikatı aşamaya çalıştı. Bu sırada kitleye biber gazları ve coplarla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıya rağmen ilk barikat aşılırken, polisin engellemesi ve kitlenin ısrarlı bir şekilde barikatlara yüklenişi devam ediyor.

GAZETECİLERE ŞİDDET

 

Polis bu sırada çekim yapmak isteyen basın mensuplarına da saldırdı. Gazetecilerin çekim yapmasına izin vermeyen polis, birçok gazeteciyi de darp etti. 

HALKTAN DİRENİŞE DESTEK

 Öte yandan yoldan geçen yurttaşlar da “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları ile direnişe destek verdi. 

EYLEMCİLER DRONE DÜŞÜRDÜ

TMMOB binasını da ablukaya alan polis binaya giriş çıkışları da engelliyor. Yine alandan edinilen bilgilere göre eylemciler polislere ait bir drone düşürdü.

Eylem devam ediyor.