Göteborg’de PKK’nin kuruluşu çoşkuyla kutlandı

Göteborg’de PKK’nin kuruluşu çoşkuyla kutlandı

PKK’nin kuruluşunun 36. yıldönümü İsveç’in Göteborg ilinde hafta sonu düzenlenen bir etkinlikte çoşkuyla kutlandı. Göteborg Demokratik Kürt Merkezi çağrısı ve Kürt gençlerinin özverili çabalarıyla örgütlenen etkinlik Kürdistan şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük boy posterleri, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları, PKK, KCK, PYD ve PJAK bayraklarıyla donaltılan salonda PYD Eşbaşkanı Salih Müslüm Rojava ve Kobanê’deki gelişmeleri ele alan bir konuşma yaptı.

Kürt halkının haklarını elde etmesinden ve statüye kavuşmasından rahatsız olan güçleri DAİŞ çetelerini Rojava ve Kobanê’ye saldırdıklarını, ancak YPG güçlerinin tarihte eşine az rastlanan bir direniş sergiliyerek insanlık düşmanlarının planlarını bozduğunu belirtti. Müslüm’ün çoşkulu konuşması salonda bulunan Kürdistanlıların “Biji Berxwedana Kobanê”, “Biji YPG”, “Biji PKK” ve “Biji Serok Apo” sloganları ile karşılık buldu.

Kürt ve İsveçli örgüt ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı gecede KDP, YNK, Goran Hareketi, İsveç Sol Parti, İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi ve Adalet Partisi Sosyalistler’in verdikleri dayanışma mesajları okundu.

Sanatçılar Hozan Kawa, Xelil Xemgin, Nuarin, Koma Rojava, Koma Rojhilat, Taha Hewrani’nin söyledikleri türkü ve marşlar eşliğinde halaya duran ve zılgıtlar çeken Kürdistanlılar, PKK’nın 36. yıldönümünü coşkuyla kutladılar.

Gençlerin oluşturdukları Arin Mirkan Folklor Grubu da Kürt folkloründen örnekler sunarak geceye renk kattı.

Pazar günü de PYD Eşbaşkanı Salih Müslüm’ün konuşmacı olarak katıldığı bir halk toplantısı yapıldı. 250 kişinin katıldığı toplantıda Müslüm, Rojava ve Kobanê’deki son gelişmeleri Kürdistanlılarla paylaştı ve kendisine yöneltilen soruları cevapladı.