Gözaltına alınan 29 kişi Diyarbakır'da, Ýzmir'de 5 yeni gözaltı

Gözaltına alınan 29 kişi Diyarbakır'da, Ýzmir'de 5 yeni gözaltı

Urfa ve ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan BDP'li 29 kişi Diyarbakır Adliyesi’ne getirilirken, Ýzmir'de Karabaðlar ve Buca ilçelerinde yapılan ev baskınlarında 2'si üniversite öðrencisi 5 kişi gözaltına alındı.

Urfa ve ilçelerinde 28 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarda gözaltına alınan 29 kişi, Urfa Emniyet Müdürlüðü'nde ifadeleri tamamlandıktan sonra Diyarbakır'a sevk edildi. Saðlık kontrolünden geçirilen 29 kişi yoðun önlemler altında Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

"Örgüte yardım ve yataklık etmek" ve "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla BDP Urfa Disiplin Kurulu üyeleri Ýsmet Balcı ile Aynur Yayan, DTK üyeleri Mehmet Özberk ile Kadir Ceylan, Ýl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Demir, Ceylanpınar Belediye Meclis üyeleri Hasan Karaoðlan, Abdulhalim Dayan, eski Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daðtekin, BDP Ýlçe Yöneticisi Halil Şahin, Cemil Tuncer, belediye işçileri Süphi Zengin, Yavuz Ýleri, MEYA-DER üyeleri Ýbrahim Avcı, Ecevit Yavuz ve Muhsin Ceylan, BDP Ýlçe Eş Başkanı Birgül Özkara, Belediye Başkan yardımcıları Suna Uluðtürken ve Naif Aslan, BDP Ýlçe Yöneticisi Bubo Azlal, Emine Aydoðan, Ahmet Ýlbaş, Mustafa Kurt, Eyo Kudin, BDP eski Ýlçe Başkanı Ahmet Yenilmez, belediye meclis üyesi Mustafa Yüksel, Ýl Genel Meclis Üyesi Halit Yıldıztekin, BDP Aligor Belde Başkanı Ömer Gönhan, Suruç Belediye Meclis Üyesi Ýsmail Şimşek ve Hêviya Jinê Dergisi çalışanı Hatice Durmaz gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 29 kişinin savcılıða çıkarılması bekleniyor.

Öte yandan AKP rejiminin gözaltı operasyonları bugün de sürdü. Toplu gözaltıların yaşanmadıðı gün yok gibi. Ýzmir Emniyet Müdürlüðü'ne baðlı polisler, sabah saatlerinde Buca ve Karabaðlar ilçelerinde birçok eve baskın düzenledi. Buca Ýlçesi'nde yapılan ev baskınında Dokuz Eylül Üniversitesi öðrencileri Remziye Polat ve Umut Yaşar gözaltına alınırken, Remziye Polat isimli öðrencinin daha önce serbest bırakıldıðı bir soruşturma kapsamında tekrar gözaltına alındıðı kaydedildi. Polat'ın savcılıða çıkarıldıðı öðrenilirken, Yaşar'ın ise, Ýzmir Emniyet Müdürlüðü'ne götürüldüðü belirtildi. Karabaðlar Ýlçesi'nde yapılan ev baskınlarında ise, Kesip Rahat, Burhan Karaboðan ve ismi öðrenilemeyen bir kişinin gözaltına alındıðı kaydedildi. Yurttaşların geçtiðimiz günlerde Karabaðlar Ýlçesi'nde kutlanan bahar şenliðine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları iddia edildi. Gözaltına alınan 3 yurttaşın Ýzmir Emniyet Müdürlüðü'ne götürüldüðü belirtilirken, gözaltı sayısının artabileceði öðrenildi.

ANF NEWS AGENCY