Günay: Kayyum gasptır, talandır; yargı alet olmamalı

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Selçuk Mızraklı’nın görevinin gasp edilmesiyle ilgili duruşma öncesi açıklama yaptı. Günay, "Kayyum gasptır, talandır. Yargı buna alet olmamalı" dedi.

Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın görevinin gasp edilmesinin iptali için açılan davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.
Duruşma öncesi açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Bir yıllık süreçten anlıyoruz ki bir süre daha karar vermeyecekler. Çünkü dertleri Diyarbakır halkının iradesi değil. Dertleri Diyarbakır halkının iradesini gasp etmek. Haksız ve hukuksuz olan kayyum rejimini devam ettirmek" dedi.

'KAYYUM GASP, RÜŞVET, TALAN, YOLSUZLUKTUR'

Günay, şunları ifade etti:
"Bugün bütün dünya, bütün Türkiye, kayyum uygulamalarının ne demek olduğunu biliyor. Kayyum demek rüşvet demek, talan demek, yolsuzluk demek. Bunları Diyarbakır'daki kayyumda gördük. Kendileri için hazırladıkları banyolarda gördük. Mardin’deki, Van’daki kayyum uygulamalarından biliyoruz. Esas olan bu saltanatın ve gasp halinin devam ettirilmesi.
Kayyumlar derhal geri çekilmeli, belediyeler halkın iradesini temsil eden gerçek belediye başkanlarına; Selçuk Mızraklı’ya, Ahmet Türk’e, Bedia Özgökçe’ye bir an önce teslim edilmelidir. Burada bir gasp var, hile var, talan var, yolsuzluk var. Bunu kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Daha da önemlisi sevgili belediye eş başkanlarımız derhal serbest bırakılmalı ve görevlerinin başına dönerek derhal kentlerini yönetmeye devam etmeliler."

'YARGI ALET OLMAMALI'

HDP Sözcüsü Ebru Günay, açıklamasının sonunda, "Umuyoruz ki yargı seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesine alet olmaz. Yargı bağımsız, tarafsız bir karar vererek kayyum kararının iptaline karar verir" dedi.