Günün öne çıkan haberleri

7 Ekim 2018, saat 19.00: Günün öne çıkan haberlerini derledik...

Türk devletine bağlı çetelerin Efrîn’de gruplar halinde zeytin çaldığı bildirildi.

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, cezaevinde yazdığı "Kürt siyasetinin Mor rengi" kitabının tanıtım etkinliğine "Kuşlar kadar özgürüz" mesajını gönderdi.

Erciş esnafının Doğu ve Güney Kürdistan’dan satmak için getirdikleri ürünlere devlet güçleri "PKK'ye destek" bahanesi ile el koyuyor.

Dört yıl önce, tüm bir bölgenin kaderini değiştiren toplumsal bir tsunami yaşandı. Küçük bir kent, onlarca kenti ayağa kaldırdı, bir rejim temellerinden sarsıldı. Sonra küçük kentteki direniş küreselleşti, zafere yürüdü.

Fransız gazeteci Stéphane Amar, son kitabında İsrail’in gizlice Batı Şeria’yı ilhak etmeye hazırlandığını iddia etti

Sur ve Cizre’de yaşananları Basklı bir şairin şiirinden anlatan yönetmen Özcan Alper yaşananların benzer olduğuna dikkat çekiyor.

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Kaplan gözaltına alındı.

Şii Sadr Hareketi Lideri Muqtede es Sadr, Irak’ta kurulacak yeni hükümet için yapılması gereken altı şart öne sürdü. Sadr, Güvenlik, İçişleri ve Savunma Bakanlıklarının doğrudan Başbakana bağlı olmasını istedi.

Güney Kürdistan’da 30 Eylül’de yapılan Parlamento seçimlerinin üzerinden 1 hafta geçti ancak resmi sonuçlar henüz açıklanmadı. Partiler ise sonuçlara itiraz ediyor.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, AKP-MHP faşizminin özel savaş propagandasıyla ömrünü uzatmaya çalıştığını belirtti. KCK, Batman’da Türk ordusuna eylem düzenleyen gerilla güçlerini kutladı.

KJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için, ‘’her yerde 24 saat seferberlik halinde radikal eylemlerin geliştirmesi hayati önem taşımaktadır’’ dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin’deki operasyon, Hatay’daki eylem ve Avaşin’e yönelik hava saldırısı hakkında yazılı açıklamada bulundu.

YPG Basın-İrtibat Merkezi, Kobanê semalarında keşif amaçlı uçuş yapan Türk insansız hava aracının arızalanarak düştüğünü ve ele geçirildiğini bildirdi.

 

QSD Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonun son 24 saatinde en az 29 çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı. Operasyonda çok sayıda silah da ele geçirildi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, son üç günde 140 HDP’linin gözaltına alındığını belirterek, “gözaltı ve tutuklamalarla bizleri sindiremezsiniz” dedi.

Endonezya’da deprem ve tsunaminin bilançosu geçen her saat ağırlaşıyor. Yeni bilançoya göre ölü sayısı 1.700’ü aşarken, 5.000’i aşkın kayıp var.

Türk işgal güçleri Lice köylerinde terör estiriyor. Birlik köyünde evlere zorla bayrak astıran ırkçı rejim, elektrik ve suyu kesti. Köye giden HDP’li heyet “defolun gidin” diye tehdit edildi. HDP’li vekil Aydeniz, “Siz defolup gideceksiniz" dedi.

Frankfurt’ta düzenlenen Uluslararası Kadın Konferansı'nın üçüncü oturumunda, dünyadaki kadın mücadelesi deneyimleri masaya yatırıldı. Afganistan'dan Selay Ghaffar, Rojava'daki mücadelenin kendileri için örnek olduğunu söyledi.